Прожектор с автономно соларно захранване. Идеален за общо осветление на места където няма електрическа инсталация. Приложим извън населени места, дворове, паркове, къмпинги, улици или обширни терени, гаражи и много други. Възможно е да бъдат използвани като вътрешно осветление в постройки без електрозахранване. Монтира се на стена, стълб или стойка.

Датчик за движение

Вграденият сензор регистрира движение на хора. Когато бъде регистрирано движение,  прожекторът ще усили яркостта на светлината, за по-добро осветяване. Ако няма регистрирано присъствие в рамките на 30 секунди, прожектора автоматично ще намали яркостта.

Соларно захранване

Огряван от слънцето, соларния фотоелектричен панел преобразува светлината в електрическа енергия, която се натрупва в акумулаторните батерии. Когато е необходимо,  електрическа енергия на батериите, се преобразува отново в светлина от прожектора.

Режими на светене и дистанционно управление

Прожекторът може работи в няколко режима, избрани посредством дистанционното управление:

Автоматичен - Когато се стъмни, прожектора автоматично ще се включи.Ще изгасне когато  изгрее слънцето или се изчерпа заряда на батериите.

Изключен  - В този режим прожектора ще стои напълно изключен, докато не бъде избран друг режим.

Таймер  - режим в който може да се избира продължителност на светене, след като прожектора се е включил сам. Възможностите за избор са: 3, 5 и 8 часа. След изтичане на избрания интервал, прожектора ще изгасне сам. Този режим ще се повтаря всяко денонощие, докато не бъде избран друг.

Сила на светене

Прожекторът може да свети с две нива на яркост, които се избират от дистанционното:

Пълна мощност - Максимална яркост, времето за светене ще зависи от заряда на батериите. При напълно заредени батерии, около 8 часа.

Половин мощност - Времето за светене ще е два пъти повече в сравнение с първия режим.

Монтаж

Системата е проектирана да бъде лесна за монтаж към стена. Не се изискват специални познания, всички електрически връзки са реализирани с лесни за свързване водоустойчиви конектори. Най-важното условие при монтиране е, фотоелектричния панел да бъде огряван от слънчевите лъчи, възможно най-много време през деня.

Защитеност

Прожекторът е с клас на защитеност IP65. Може да бъде използван на открито, във всякакви метеорологични условия.

Експлоатация

Нормалното функциониране на прожектора зависи от метеорологичните условия, наличие на слънце и температура на въздуха. През сезоните с ниски температури и по-малко слънчеви лъчи, е възможно времето за светене да е по-малко. 

Всички акумулаторни батерии имат краен брой цикли на заряд/разряд. С течение на времето техния капацитет намалява, а това се отразява на времето за светене.Ако времето за светене, през летния сезона е много кратко ( един-два часа), акумулаторите трябва да се подменят с нови. 

Фотоелектричния панел трябва да се поддържа чист от замърсявания, които могат да попречат на слънчевите лъчи.

Характеристики

 • Електрическа мощност: 100W

 • Акумулатор: LiFePo 3,2V, 20 000mAh

 • Яркост: 2500 лумена

 • Цвят на светене: БЯЛ 5000K

 • Степен на защитеност: IP65

Комплектация:

 • Прожектор

 • Фотоелектричен (соларен) панел

 • Дистанционно управление

 • Кабели

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Соларен панел и LED прожектор 100W 2500lm 20Ah IP65 с датчик и дистанционно

 • Модел: 638AL0004010
 • Наличност: В наличност
 • 154.00лв.