Прожектор с автономно соларно захранване. Идеален за общо осветление на места където няма електрическа инсталация. Приложим извън населени места, дворове, паркове, къмпинги, улици или обширни терени, гаражи и много други. Възможно е да бъдат използвани като вътрешно осветление в постройки без електрозахранване. Монтира се на стена, стълб или стойка.

Соларно захранване

Огряван от слънцето, соларния фотоелектричен панел преобразува светлината в електрическа енергия, която се натрупва в акумулаторните батерии. Когато е необходимо,  електрическа енергия на батериите, се преобразува отново в светлина от прожектора.

Режими на светене и дистанционно управление

Прожекторът може работи в няколко режима, избрани посредством дистанционното управление:

Автоматичен - Когато се стъмни, прожектора автоматично ще се включи.Ще изгасне когато  изгрее слънцето или се изчерпа заряда на батериите.

Изключен  - В този режим прожектора ще стои напълно изключен, докато не бъде избран друг режим.

Таймер  - режим в който може да се избира продължителност на светене, след като прожектора се е включил сам. Възможностите за избор са: 3, 5 и 8 часа. След изтичане на избрания интервал, прожектора ще изгасне сам. Този режим ще се повтаря всяко денонощие, докато не бъде избран друг.

Сила на светене

Прожекторът може да свети с две нива на яркост, които се избират от дистанционното:

Пълна мощност - Максимална яркост, времето за светене ще зависи от заряда на батериите. При напълно заредени батерии, около 8 часа.

Половин мощност - Времето за светене ще е два пъти повече в сравнение с първия режим.

Монтаж

Системата е проектирана да бъде лесна за монтаж към стена. Не се изискват специални познания, всички електрически връзки са реализирани с лесни за свързване водоустойчиви конектори. Най-важното условие при монтиране е, фотоелектричния панел да бъде огряван от слънчевите лъчи, възможно най-много време през деня.

Защитеност

Прожекторът е с клас на защитеност IP65. Може да бъде използван на открито, във всякакви метеорологични условия.

Експлоатация

Нормалното функциониране на прожектора зависи от метеорологичните условия, наличие на слънце и температура на въздуха. През сезоните с ниски температури и по-малко слънчеви лъчи, е възможно времето за светене да е по-малко. 

Всички акумулаторни батерии имат краен брой цикли на заряд/разряд. С течение на времето техния капацитет намалява, а това се отразява на времето за светене.Ако времето за светене, през летния сезона е много кратко ( един-два часа), акумулаторите трябва да се подменят с нови. 

Фотоелектричния панел трябва да се поддържа чист от замърсявания, които могат да попречат на слънчевите лъчи.

Характеристики

 • Електрическа мощност: 60W

 • Акумулатор: LiFePo 3,2V, 15 000mAh

 • Яркост: 1800 лумена

 • Цвят на светене: БЯЛ 5000K

 • Степен на защитеност: IP65

Комплектация:

 • Прожектор

 • Фотоелектричен (соларен) панел

 • Дистанционно управление

 • Кабели

Напишете отзив

Забележка: не въвеждайте HTML код, тъй като той няма да бъде интерпретиран, а ще се покаже като текст!
    Лош           Добър
Защита от СПАМ

Соларен панел и LED прожектор 60W 1800lm 15Ah IP65 с дистанционно

 • Модел: 638AL0003005
 • Наличност: В наличност
 • 103.00лв.